clanak False

Predsjednik WTF-a Choue uručio je gradonačelniku počasni crni pojas 10. dan

06.06.2018.

Predsjednik WTF-a Choue uručio gradonačelniku počasni crni pojas 10. dan

U povodu obilježavanja 50 godina taekwondoa u Hrvatskoj, gradonačelnik Milan Bandić je danas u gradskoj palači Dverce primio predstavnike Svjetske i Europske taekwondo federacije, Hrvatskoga i Zagrebačkog taekwondo saveza te sportaše –  osvajače medalja na Europskome prvenstvu u taekwondou za seniore koji su u ruskome Kazanu osvojili osam medalja, od čega tri zlatne.
 
Taekwondo na pravi način utjelovljuje latinsku izreku Mens sana in corpore sano jer u njemu  nema direktnih kontakata, ali  razvija koordinaciju pokreta i uvježbava brzinu i reflekse, poručio je gradonačelnik svim osvajačima medalja te je čestitao Hrvatskomu i Zagrebačkomu taekwondo savezu na važnoj obljetnici i što taekwondo promoviraju u Hrvatskoj gdje danas djeluje više od 250 klubova.
 
Za nas je danas veliki dan. Medalje koje smo ove godine osvojili dokaz su da se taekwondo i nadalje razvija u Hrvatskoj, naglasio je Anto Nobilo, predsjednik Hrvatskog taekwondo saveza.
 
Chungwon Chue, predsjednik Svjetske federacije je gradonačelniku poklonio počasni crni pojas – 10. Dan za podupiranje Hrvatskoga i Zagrebačkog taekwondo savezu.
 

 
Prva demonstracija taekwondoa je bila na Katarininome trgu 1968., nakon čega se osnivaju klubovi širom zemlje, a potom i Hrvatski i Zagrebački savez.  S više od 140 klubova, taekwondo je nakon nogometa najmasovniji i najtrofejniji sport u Hrvatskoj.
 
 
 

Gradske vijesti - 2018.