clanak False

Predstavljen Idejni plan rješenja istočnog dijela Bundeka

Nakon uređenja zapadnoga dijela Bundeka, kreće se s uređenjem istočnoga dijela, između Savskoga nasipa i ulice Bundek, te budućega mosta u produžetku ulice Savezne Republike Njemačke i mosta Mladosti.
02.05.2008.


Nakon uređenja zapadnoga prostora Bundeka, kreće se s uređenjem istočnoga dijela koji se proteže između Savskoga nasipa i ulice Bundek, te budućega mosta u produžetku ulice Savezne Republike Njemačke i mosta Mladosti, čulo se na prezentaciji kod jezera Bundek.

Prema Projektu idejnog rješenja, prostor će biti podijeljen na ZONU DJEČJE IGRE, u mirnijem dijelu na sjeveru gdje će biti smještena razna dječja igrališta i igralište prilagođeno za djecu s posebnim potrebama, a koja će okruživati biciklistički poligon. Za TINEJDŽERE i sve ostale zainteresirane, na jugoistočnom dijelu predviđen je skate park. ZONA SPORTA sadržavat će terene za rukomet, košarku, badminton, mali nogomet te stolove za stolni tenis, a cijeli prostor ZONE BORAVKA I EDUKACIJE bit će povezan šetnicama s manjim odmorištima s klupama. U toj zoni bit će smješten i drugi zagrebački botanički vrt.

Idejno rješenje napravljeno je prema željama građana, do kojih se došlo putem ankete, naglasio je gradonačelnik Milan Bandić, ujedno napomenuvši da će se urediti i osvijetliti šetnica na nasipu do mosta Mladosti. Makar nije bilo predviđeno idejnim projektom, osluškujući želje građana i zagrebačkog baseball kluba, na prostoru Bundeka-istok svoje će mjesto naći i baseball igralište, a prva solarna kuća Sunčica trebala bi ugledati svjetlo dana u ovo doba 2009.

Prema predviđanjima, za uređivanje istočnoga dijela prostora Bundeka bit će izdvojeno između 25 i 30 milijuna kuna koje će se, kako je rekao gradonačelnik, osigurati iz proračuna.


Gradske vijesti - 2008.