clanak False

Predstavljen infrastrukturni projekt "Centar za primijenjenu antropologiju – BIOANT"

11.07.2018.
Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević pozdravila je prisutne na predstavljanju infrastrukturnog projekta Centar za primijenjenu antropologiju – BIOANT koji je dosad najvažniji projekt Instituta za antropologiju.
 
Istaknuvši zadovoljstvo što su suradnici na projektu Grad Zagreb i Dom zdravlja Zagreb-Centar, s kojima će Institut u sklopu Projekta istražiti čimbenika rizika za razvoj pretilosti te razviti intervencijske i prevencijske programe za poboljšanje zdravstvenog stanja pacijenata čime će i šira zajednica, a ne samo znanstvena, imati korist od ovog hvalevrijednog projekta, zamjenica Pavičić Vukičević je dodala Projekt će dovesti do poboljšanja kvalitete, opsega i relevantnosti istraživačkih aktivnosti, a u konačnici stvorit će novu znanstvenu, društvenu i ekonomsku vrijednost.
 
Voditelj projekta vrijednog preko 26 milijuna kuna je prof. dr. sc. Damir Marjanović, a projekt se u cijelosti provodi na Institutu za antropologiju, Zagreb. Predviđeno trajanje projekta je do 2022. godine, a financira ga Europski fond za regionalni razvoj.
 
Projekt uključuje izgradnju četiri nova laboratorija (Laboratorij za molekularnu antropologiju, Laboratorij za bioarheologiju, Laboratorij za kemijsku analitiku te Laboratorij za mikrobnu ekologiju) u postojećim prostorijama Instituta. Time će se omogućiti provođenje znanstvenih istraživanja vrhunske kvalitete na Institutu te bolje povezivanje s međunarodnim institucijama i daljnje prijave značajnih međunarodnih projekata, a sve s ciljem daljnjeg osiguravanja konkurentnost Instituta za antropologiju u europskom istraživačkom prostoru.
 

Gradske vijesti - 2018.