clanak False

Predstavljen novi Tesla Model 3 na Cvjetnome trgu

21.09.2018.
U povodu obilježavanja Europskoga tjedna mobilnosti 2018., Zagreb je postao prvi europski grad u kojemu je predstavljen najnoviji model električnog automobila Tesla model 3 u sklopu projekta Domovina Nikole Tesle, a u organizaciji tvrtke E.v.a. Blue u suradnji s Gradom Zagrebom.

Na Cvjetnome trgu novi model električnog super vozila izbliza je pogledao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je ovom prilikom izrazio želju da se Gradski vozni park oplemeni s električnim vozilima. Bio bih sretan da sam među prvim gradonačelnicima u Europi koji se vozi električnim autom te kad bi u domovini Nikole Tesle bilo više sluha za ekološki prihvatljiva vozila, naglasio je gradonačelnik.  

Radi se o vozilu koje je već prilikom prvog predstavljanja u proljeće prošle godine pobudilo veliki interes i simbolizira tranziciju do pristupačnog električnog vozila s velikim dosegom i najnaprednijom tehnologijom. Osim Tesla Model 3, građani su na Cvjetnome trgu imali priliku izbliza pogledati i Tesla Model S i Tesla Model X, primjere najsuvremenije tehnologije na svijetu.

Gradske vijesti - 2018.