clanak False

Predstavljeno idejno rješenje uređenja Tehnološkog parka Zagreb

Prezentacija idejnog rješenja preuređenja paviljona 12 na Zagrebačkom velesajmu za potrebe Tehnološkog parka održana je u Gradskoj upravi.
30.11.2015.

Idejno rješenje uređenja Tehnološkog parka Zagreb

Prezentaciju idejnog rješenja preuređenja paviljona 12 na Zagrebačkom velesajmu za potrebe Tehnološkog parka održali su u Gradskoj upravi gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, prorektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga te pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić. Projekt što će se realizirati u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu, vrijedan je 10 milijuna kuna te će ga financirati Grad Zagreb, a mladim, inovativnim poduzetnicima bit će na raspolaganju 364 radna mjesta i sva potrebna infrastruktura.

Istaknuvši važnost Zagrebačkog velesajma kao prepoznatljive i djelotvorne prostorno-ekonomske sastavnice Grada, gradonačelnik Bandić objasnio je kako je cilj stvaranja ovakve poslovne okoline poticanje znanosti, istraživanja i inovativnosti, što će u konačnici rezultirati prosperitetom grada, dodavši da ovaj projekt označava početak istinskog redizajna Velesajma. Ovakvi parkovi predstavljaju osnovnu infrastrukturu za razvoj društva baziranog na znanju i omogućit će gradskoj upravi, univerzitetima i privatnim kompanijama da surađuju radi razvoja, transfera i komercijalizacije tehnologije, zaključio je. Govor gradonačelnika možete pogledati OVDJE.

Prorektor Sveučilišta u Zagrebu Miljenko Šimpraga pozdravio je inicijativu Grada, naglasivši da se ovime Zagreb svrstava među najrazvijenije gradove svijeta, koji su prepoznali važnost znanja i inovacija te svoj gospodarski razvitak temelje upravo na tome. Prije samo dva mjeseca potpisan je Sporazum o suradnji između Sveučilišta i Grada, a već danas imamo prezentaciju projekta, rekao je prorektor izrazivši želju da se Park širi i dalje.

Kako je objasnila pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić, Tehnološki park inicijativa je zagrebačkog gradonačelnika, s ciljem olakšanja poslovanja mladim, inovativnim poduzetnicima, a Zagrebački velesajam odabran je kao logičan prostor zbog veličine, ali i već postojeće infrastrukture koja se mogla iskoristiti. Bitan aspekt bila je i činjenica da je, prema potrebi, moguće i daljnje proširenje Tehnološkog parka.

Uz 364 radna mjesta smještena u prostor suvremene, modularne i inovativne infrastrukture, mlade visokotehnološke tvrtke na raspolaganju imaju i zajedničke prostore poput dvorane za sastanke i Kreativne sobe te prezentacijske dvorane, a mogućnošću primitka poslovne pošte, riješio se i problem registracije ureda novih tvrtki koje će u Tehnološkom parku dobiti svoju novu adresu.


PREZENTACIJA idejnog rješenja uređenja Tehnološkog parka Zagreb
 


Gradske vijesti - 2015.