clanak False

Predstavnici češke nacionalne manjine kod gradonačelnika

Gradonačelnik Milan Bandić danas je u Gradskoj upravi primio predstavnike češke nacionalne manjine u Zagrebu, Alenku Štokić i Jurja Bahnika. 
10.03.2017.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima danas je u Gradskoj upravi primio predstavnike češke nacionalne manjine u Zagrebu, Alenku Štokić, predsjednicu Češke besede Zagreb i Jurja Bahnika, predsjednika Vijeća češke nacionalne manjine Grada Zagreba.

U izjavama nakon sastanka je Alenka Štokić istaknula da su na sastanku, između ostalog, razgovaralo o pokroviteljstvu nad obilježavanjem 80. godišnjice Češkog narodnog doma što će se u okviru manifestacije Dani češko-hrvatske kulture održati  8. – 13. svibnja u Zagrebu. Pozivam sve građane da 13. svibnja dođu u Češki narodni dom gdje će kroz bogati glazbeno-scenski te kulturni i gastroprogram moći bolje upoznati češke običaje i tradiciju.

Grad Zagreb je Česima poklonio gradilište za izgradnju Češkog narodnog doma pa je povijest zagrebačke Češke besede neraskidivo vezana s njegovim domicilnim gradom. Izrazito smo ponosni što je u istoj zgradi, osim Češke besede Zagreb i  sjedište Vijeće češke nacionalne manjine Grada Zagreba, Zaklade Rafael Paviček i Hrvatsko-češkog društva, naglasio je Juraj Bahnik. 
 

Gradske vijesti - 2017.