clanak False

Predstavnici Hrvatskog liječničkog zbora kod gradonačelnika

Predsjednik i prvi potpredsjednik Hrvatskog liječničkog zbora Željko Krznarić i Boris Brkljačić sastali su se s gradonačelnikom Milanom Bandićem u Gradskoj upravi.
16.03.2017.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je u Gradskoj upravi predsjednika Hrvatskog liječničkog zbora prof.dr.sc. Željka Krznarića i prvog potpredsjednika prof.dr.sc. Borisa Brkljačića, koji su na nedavno održanoj izbornoj skupštini po drugi puta izabrani za predsjednika i prvog potpredsjednika.

Zahvaljujemo gradonačelniku na svekolikoj potpori Hrvatskom liječničkom zboru, kao i na svemu što čini za zaštitu zdravlja građana grada Zagreba, ali i šire, rekao je predsjednik Krznarić i istaknuo kako će Zbor nastaviti kontinuirano raditi s ciljem poboljšanja skrbi svih pacijenata u hrvatskom zdravstvenom sustavu.
Imamo preko 10,5 tisuća članova-liječnika koji su dragovoljno uključeni u Liječnički zbor, 147 stručnih društava i 26 podružnica diljem domovine, tako da nam je potpora koju dobivamo od Grada Zagreba, ne samo financijska, već prije svega logistička, od velikog značaja. Za sve aktivnosti koje imaju javnozdravstveno značenje Grad Zagreb je uvijek na usluzi našim društvima, zaključio je predsjednik Krznarić.

Predsjednica Odbora za zdravstvo Gradske skupštine Ana Stavljenić Rukavina naglasila je kako Grad Zagreb podržava rad Hrvatskog liječničkog zbora te kroz projekt  Zagreb zdravi grad, u okviru kojeg se već  godinama provode javnozdravstvene aktivnosti i kroz suradnju s resornim institucijama radi na očuvanju zdravlja ljudi i poboljšanju zdravstvene skrbi.
Na Svjetski dan zdravlja 7. travnja održat će se čitav niz aktivnosti, pa će to ujedno biti prilika da Hrvatski liječnički zbor i Grad Zagreb pokažu što je sve kroz projekt Zagreb zdravi grad učinjeno.
 

Gradske vijesti - 2017.