clanak False

Press konferencija Stožera civilne zaštite Grada Zagreba

06.07.2020.
Danas je na Zagrebačkom velesajmu nakon Sjednice Stožera civilne zaštite Grada Zagreba, održana konferencija za medije na kojoj se čulo da je u Zagrebu u posljednja 24 sata zabilježeno 14 novih slučajeva oboljelih od koronavirusa. U posljednja tri dana testirane su 863 osobe od kojih je 75 pozitivno na koronavirus.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč podsjetio je kako zdravstveni sustav funkcionira prilagođeno novonastalima uvjetima.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar dodao je kako je mjera samoizolacije izrečena za 414 osoba, tako da je trenutno 1367 građana u samoizolaciji. Od početka epidemije u Zagrebu je izliječeno 496 osoba.

I dalje se nastavljaju provoditi aktivnosti uklanjanja oštećenih dijelova objekata u zonama javnog gradskog prijevoza izvijestila je Ivanka Lovrić iz Sektora za građenje i sanaciju oštećenih objekata te je dodala kako ZET nastavlja s provedbom rekonstrukcije tramvajske pruge na dijelu Ilice i na križanju glavnog gradskog Trga i Praške ulice uz uredno prometovanje tramvaja uobičajenim trasama prema dosada utvrđenom rasporedu.

Željko Renić iz komunalnog i prometnog redarstva dodao je kako su u subotu s 108 lokacija ukupno odvezli 427  tona građevinskog otpada.

Gradonačelnik Milan Bandić naglasio je kako imamo trend pada oboljelih, no zadaća je svih da zajedničkim naporima i disciplinom ponovno postanemo grad bez korone, a i ovog puta iskoristio je priliku da zahvali zdravstvenim institucijama i djelatnicima na njezinim naporima te je pozvao građane na oprez i socijalno distanciranje.

Gradske vijesti - 2020.