clanak False

Press konferencija Stožera civilne zaštite Grada Zagreba

12.08.2020.
Proteklog dana zabilježeno je 29 novooboljelih od Covida – 19, a za 77 je određena mjera samoizolacije od 348 testiranih građana, kazala je na današnjoj konferenciji za novinare zamjenica ravnatelja NZJZ Dr. Andrija Štampar Sandra Šikić.
Doktorica Šikić je dodala kako je od novozaraženih, 15 osoba povezano s odlascima na godišnji odmor, 8 ima negativnu epidemiološku sliku, a 6-ero je bilo u kontaktu s prethodno oboljelima.
Ponovno je naglasila važnost pridržavanja mjera opreza, posebice među mlađom populacijom budući da je socijalno distanciranje, nošenje maski i redovita dezinfekcija ruku prvi korak u obrani protiv epidemije.

Zamjenica gradonačelnika doc.dr.sc. Olivera Majić nastavno na spomenute informacije je istaknula kako je do sada obrađeno i upisano 1954, a ostalo je još za obradit 60 zahtjeva koji se tiču naknada za pomoć u sanaciji šteta nastalih usred nedavnih poplava.

U posljednja 24 sata prikupljeno je 188 tona građevinskog otpada na 64 lokacije, a ukupno do današnjeg dana prikupljeno je 27 670  tone otpada sa 12 483 lokacija, rekao je Željko Renić iz Prometnog i komunalnog redarstva.

 

Gradske vijesti - 2020.