clanak False

Prijem u povodu 30. obljetnice Univerzijade

07.07.2017.

Gradonačelnik Milan Bandić primio je u palači Dverce najznačajnije ljude koji su vodili UNIVERZIJADU '87. kako bi zajedno proslavili 30. obljetnicu od otvaranja otvaranja 14. svjetskih sportskih igara.

U životu treba proći jedan vremenski sljed da ljudi valoriziraju ono što su napravili. Hvala svima koji su sudjelovali u njezinom stvaranju. Dvije godine, koliko su trajale pripreme za sportski spektakl, Zagreb je promijenio svoje vizure, istaknuo je gradonačelnik Bandić dodavši kako ne treba zaboraviti da je uz profesionalce na Univerzijadi radilo i 25 700 volontera koji su svojim trudom i zalaganjem najzaslužniji za sliku koja je iz Zagreba poslana u svijet.

Pod geslom ˝Svijet mladih za svijet mira˝, od 8. do 19. srpnja 1987., natjecalo se 3195 sportaša iz 122 zemlje u 12 sportova. Pred otvaranje Univerzijade napravljeno je i obnovljeno oko 130 objekata, od toga najveći dio onih sportskih. Sagrađene su dvorane Cibone, SP Mladost, dvorane Martinovka i Sutinska vrela, sportske dvorane Ekonomskog fakuteta, MIOC-a i srednje kemijske škole. Obnovljeni su Dom sportova, dvorana Kutija šibica, sportski tereni i bazeni na Šalati, stadioni Dinama i Zagreba, a jedan od najvećih poduhvata bilo je i uređenje Jaruna.


Gradske vijesti - 2017.