clanak False

Prijem za predstavnike sudionika i organizatora 56. Međunarodne smotre folklora

24.07.2022.
U ime gradonačelnika Grada Zagreba, Emina Višnić, pročelnica Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo u gradskoj palači Dverce primila je predstavnike sudionika i organizatora 56. Međunarodne smotre folklora.

Festivalski dio ovogodišnje Smotre folklora organiziran je od 20. do 24. srpnja i posvećen je temi: “Tradicijska baština između Srednje Europe i Mediterana”. Ovogodišnji program prikazao je vrijednosti etnografskog i folklornog stvaralaštva s fokusom na to područje, a posebno je impresivno da su sudionici bili u dobi od 8 do 86 godina.

Smotru je organizirao Kulturni centar Travno na čelu s ravnateljem Josipom Forjanom, i umjetničkim ravnateljem Tvrtkom Zebecom. 

Na ovogodišnjoj Smotri iz 14 zemalja svijeta i Hrvatske sudjelovalo je 530 sudionika od čega oko 200 iz Hrvatske. Ostali sudionici bili su iz Alžira, Austrije, Češke, Grčke, Italije, Mađarske, Njemačke, Poljske, Portugala, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

Gradske vijesti - 2022.