clanak False

Primopredaja kombi vozila Crvenom križu

12.06.2018.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prisustvovao je danas u prostoru Gradskog društva Crvenog križa primopredaji kombi vozila nabavljenog donacijama prikupljenim na balu Crvenog križa, održanog pod pokroviteljstvom Gradonačelnika i Turističke zajednice Grada Zagreba 1. prosinca u Hotelu Westin.

Kombi vozilo namijenjen je za prijevoz osoba s intelektualnim i tjelesnim oštećenjima koji su korisnici socijalnih usluga poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške Crvenog križa Zagreb, a danas su nakon primopredaje otputovali s njim na prvi izlet u Đurđevac.

Zahvalivši svima koji su sudjelovali na Balu i doprinijeli kupnji vozila, ravnatelj Crvenog križa Petar Penava istaknuo je da će upravo ovaj kombi omogućiti korisnicima sudjelovanje u svim aktivnostima i programima, izletima, posjetima raznoraznim kulturnim ustanovama i na kraju im pomoći da se uključe u redoviti život zajednice i participiranju u svakodnevnom životu. Na balu je prikupljeno ukupno 467 tisuća kuna, naglasio je Penava te dodao da će preostalim novcem koji je ostao nakon podmirenja troškova organizacije i kupnje vozila biti utrošen na organizaciju izleta za 70 korisnika koji su raspoređeni u radionicama na pet lokacija u Gradu Zagrebu.

Dobro je činiti dobro i za dobro uvijek ima prostora i vremena, rekao je gradonačelnik Bandić te naglasio da se i ove godine 8. prosinca vidimo na donatorskom Balu Crvenog križa Grada Zagreba.

Gradske vijesti - 2018.