clanak False

Promotivna akcija "Kušajmo zagrebačko"

01.06.2017.

Na glavnom gradskom trgu gradonačelnik Milan Bandić obišao je štandove postavljenje u sklopu promotivne manifestacije Kušajmo zagrebačko, u organizaciji Udruge voćara grada Zagreba, a uz potporu Udruge uzgajatelja jagoda grada Zagreba, Udruge proizvođača trešanja grada Zagreba te Udruge ljubitelja božura.

Manifestacija za cilj ima promociju zagrebačkih poljoprivrednih proizvoda, a u znak zahvalnosti građanima organizatori su pripremili besplatno kušanje jagoda, borovnica, trešanja, jabuka, sokova i prerađevine od crne svinje.

Ova promotivna akcija će se nastaviti na jesen kada ćemo vam dopremiti  veću količinu voća- jabuka krušaka i šljiva, rekao je glasnogovornik Zagrebačke udruge voćara Frane Ivković i dodao da se nada  da će za dvije godine uz pomoć Europske komisije, Grada Zagreba i Ministarstva poljoprivrede izgraditi najsuvremeniju hladnjaču u Zagrebu.

Zagreb ima jagodu purgericu, zg sirek, zg trešnju, zagrebački pušlek, ali nema zagrebačku jabuku. Do jeseni ćemo taj brend utvrditi u Gradu i Gradskoj skupštini, najavio je gradonačelnik, istaknuvši da će se do kraja lipnja naći s Udrugom voćara i ponuditi im dvije lokacije za hladnjaču.

 

Gradske vijesti - 2017.