clanak False

Proslva 99. rođendana gospođe Marice Vuk

13.04.2018.
Proslavi 99. rođendana gospođe Marice Vuk u obiteljskom domu pridružio se i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te joj zajedno s pročelnicom Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romanom Galić, zaželio dobro zdravlje.

Danas smo ovdje na Trešnjevci kod jedne od najmudrijih Zagrepčanki. Red je da vodimo računa o našoj mudrijoj generaciji, jer ona je gradila ovaj grad, mi ga gradimo danas, a poslije nas će netko drugi, rekao je gradonačelnik Bandić, zahvalivši se obitelji na pozivu.

Marica Vuk rođena je 1919. godine u mjestu Podgorje Bistričko kod Marije Bistrice. Sve do prije 6 godina Marica je živjela sama, a danas se o njoj  24 sata na dan brine njena kćerka Ljubica. Gradonačelnikov posjet ju je iznimno razveselio.

Pročelnica Galić je naglasila da se pozivu na rođendanske proslave koje dolaze od obitelji ili domova za starije najčešće odazovu, jer na taj način žele pokazati brigu o osobama starije životne dobi. Dodala je također da u Zagrebu ima oko 200 osoba starih oko 100 ili više godina, a većinu čine žene.
 

Gradske vijesti - 2018.