clanak False

Radovi na sanaciji Mosta Mladosti

28.07.2020.
Vezano uz radove na sanaciji južnog prilaznog vijadukta Mosta mladosti te posljedičnom bukom obavještavamo sugrađane da je izvođač radova još u petak, 24. srpnja prestao s izvođenjem radova hidrodemoliranja tijekom noći.

To znači da će se najbučniji dio radova na sanaciji, odnosno postupak hidrodemoliranja oštećenog betona izvoditi između 6:00 te najkasnije do 22:00 sata, dok će se u noćnoj smjeni, odnosno od 22:00 do 6:00 sati izvoditi samo oni radovi koji neće remetiti stanare susjednih zgrada.


Podsjetimo, zahvatom je obuhvaćeno 700 m južnog prilaznog vijadukta Mosta mladosti sa silaznim i uzlaznim rampama. Isti podrazumijeva i obnovu gornje i donje nosive konstrukcije, zamjenu elastične odbojne i pješačke ograde, obnovu cjelokupne servisne staze kao i izvođenje nove horizontalne i vertikalne odvodnja. Osim toga, sanacija obuhvaća i dio tramvajskog vijadukta, stepenice za pristup tramvaju kod Sajmišne ceste te jedan oštećen stup na vijaduktu.

Osim veličine obuhvata, zahvat je dodatno otežan jer je nužno osigurati nesmetano kretanje prometa tijekom cjelokupnog izvođenja radova, s obzirom na to da je ispod vijadukta smješten rotor u Zapruđu te tramvajsko okretište. Bez treće smjene sam period izvođenja radova znatno bi se odužio.

Vezana vijest:

Regulacija prometa Most mladosti (južni vijadukt) 06. 07.2020 - 09.07.2021.

 


 
 

Gradske vijesti - 2020.