clanak False

Rally for Heroes

09.08.2018.

Gradonačelnik Milan Bandić u društvu s britanskim veleposlanikom Andrewom Stuartom Dalgleishem, obišao je na središnjeg gradskom trgu izložene oldtimere i sudionike humanitarne vožnje Rally for Heroes. Manifestaciju je organiziralo veleposlanstvo kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u suradnji s Gradom Zagrebom, a riječ je o vožnji 60 vozila koja u čast palih britanskih vojnika u 10 dana prolaze kroz 10 zemalja. U njoj sudjeluju pripadnici britanskih oružanih snaga, veterani ali i građani koje povezuje ljubav prema automobilima i želja da podrže ovaj humanitarni događaj.

Zahvalivši veleposlaniku na organizaciji velikog športskog i humanitarnog događanja, gradonačelnik Bandić istaknuo je da se Rally for Heroes održava peti put zaredom svake druge godine. Izuzetno mi je drago da je upravo jedna od destinacija kroz koju prolaze ovi vrijedni i dobri ljudi  grad Zagreb, dodao je gradonačelnik.

Naši članovi putuju pet kilometara za svaki izgubljeni britanski život na ratištima Afganistana i to putovanju daje posebni značaj, rekao je veleposlanik Dalgleish. Presretni smo što smo u Zagrebu i ganuti smo dobrodošlicom koju smo ovdje doživjeli. Prikupljena sredstva namijenjena su obiteljima vojnika koji su izgubili živote i onima koji su nakon službe ostali invalidi. Nakon 5 000 kilometara vožnje kroz Europu, u subotu se vraćamo u London.

Gradske vijesti - 2018.