clanak False

Razvoj WEB portala dječjih vrtića i Odjela za predškolski odgoj

19.04.2017.

Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport u suradnji sa Stručnom službom gradonačelnika objedinio je Internet stranice svih dječjih vrtića Grada Zagreba koristeći postojeću infrastrukturu Grada Zagreba, na način da se za svaki vrtić izradila zasebna Internet stranica unutar domene Grada (*.zagreb.hr.).
 

Osobe koje su u dječjim vrtićima zadužene za ažuriranje web stranice vrtića, prošle su za to određenu edukaciju, koju je provodila tvrtka Global dizajn u suradnji sa Stručnom službom gradonačelnika i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.
Vrtići su sami obavezni pripremati i nadopunjavati sadržaj stranice kako bi stranica bila popunjena ažuriranim (aktualnim) sadržajem, s posebnim naglaskom na specifičnosti pojedinih vrtića.
 

Vrlo su pozitivne reakcije djelatnika u dječjim vrtićima i roditelja čija su djeca upisana ili će se tek upisivati u dječje vrtiće Grada Zagreba. Nove Internet  stranice su znatno olakšale praćenje svih događanja te komunikaciju roditelja i dječjih vrtića.
 

S obzirom na pozitivno iskustvo u izradi Internet stranica vrtića, odlučili smo se i na korak dalje. Nakon završenog projekta Internet stranica vrtića u suradnji sa Stručnom službom gradonačelnika započeli smo novi projekt – izradu  Internet stranice Odjela za predškolski odgoj. Ideja je da ta stranica još više olakša roditeljima, te ih točno i pravovremeno informira o raznim mogućnostima, događanjima, ali i obvezama koje trebaju ispuniti kao roditelji djece koja su upisana ili će tek biti upisana u neke od mnogobrojnih programa predškolskog odgoja u Gradu Zagrebu.
 

Na toj stranici nalazit će se najvažniji podaci o gradskim te privatnim i vjerskim dječjim vrtićima (popis imena, adrese, kontakti), slobodna mjesta u vrtićima, zakonski propisi, obavijesti, novosti, razna aktualna događanja, informacije o posebnim projektima i programima, kutak za roditelje, linkovi na Internet  stranice dječjih vrtića,…
 

Na taj način zainteresirani roditelji će moći na jednom mjestu pronaći sve potrebne informacije u svezi dječjih vrtića.
Projekt je na samom kraju. Još se treba održati edukacija na kojoj bi Global dizajn educirao  službenike Odjela za predškolski odjel da samostalno nadopunjuju i mijenjaju sadržaj na Internet  stranici koja bi ubrzo trebala biti pokrenuta.