clanak False

Rekordni kolovoz i nagrada za Festival svjetla Zagreb!

04.09.2018.
Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, u kolovozu je u glavnom gradu Hrvatske ostvareni broj dolazaka veći za 9% (163.731), a broj noćenja čak za 10% (279.726) u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Tako su u kolovozu najbrojniji gosti bili iz Španjolske, a slijede gosti iz Italije, Njemačke, Južne Koreje i SAD-a. U noćenjima su na prvih pet mjesta gosti iz Italije, Španjolske, Njemačke, SAD-a i Južne Koreje.

Zagreb bilježi porast i za prvih osam mjeseci, točnije od siječnja do kolovoza ostvareno je 908.067 dolazaka i 1.638.061 noćenje, što predstavlja porast od 9% u dolascima i 11% u noćenjima. U prvih osam mjeseci najviše noćenja ostvarili su gosti iz SAD-a, a slijede gosti iz Njemačke, Koreje, Italije i Španjolske. U dolascima su na prvih pet mjesta gosti iz Južne Koreje, SAD-a, Njemačke, Italije i Kine.

Uz pozitivne rezultate koje naš grad bilježi, na nedavno održanoj konferenciji o događanjima i marketingu u Sloveniji - Conventa Crossover, projekt TZGZ-a Festival svjetla Zagreb osvojio je nagradu kao najbolje B2C događanje. Za Conventa Best Event Award 2018. konkuriralo je 40-ak događanja u tri kategorije, od kojih je Festival svjetla pobijedio kao najbolje događanje namijenjeno široj publici.

Direktorica TZGZ, gđa Martina Bienenfeld ovom prilikom ističe: „Rezultati koje Zagreb ostvaruje te priznanja koja smo osvojili dokazuju da je naš grad atraktivno odredište cijele godine, kako odmorišnim, tako i poslovnim gostima. Naime, početkom kolovoza Zagreb je osvojio priznanje Meeting Star Award kao najbolje kongresno odredište prema izboru magazina Kongres Magazine, a nagrada za Festival svjetla Zagreb predstavlja nam dodatni poticaj da nastavimo, s partnerima, razvijati brojna događanja kako bismo našim posjetiteljima učinili boravak u Zagrebu što ugodnijim i kvalitetnijim.“ - (press TZGZ) 

Gradske vijesti - 2018.