clanak False

Rođendan Marije Jurić Zagorke

Na prvom katu u zgradi na Dolcu 8, u stanu gdje je živjela i stvarala Marija Jurić Zagorka, danas je, u organizaciji Centra za ženske studije i Ureda za obrazovanje, kulturu i šport, obilježen 136. rođendan znamenite hrvatske književnice.
02.03.2009.

Na prvom katu u zgradi na Dolcu 8, u stanu gdje je živjela i stvarala Marija Jurić Zagorka, danas je, u organizaciji Centra za ženske studije i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, obilježen 136. rođendan znamenite hrvatske književnice.

Osim u samome stanu, u prijepodnevnim satima organizirana je šetnja Zagorkinim tragom po Zagrebu u kojoj su sudjelovali i građani, a uz stručno vodstvo Slavice Jakobović Fribec i umjetnički performans Dubravke Vidović. Na konferenciji za novinare, koja je uslijedila nakon toga, sudjelovao je i gradonačelnik Milan Bandić, zadovoljan što se rođendan zagrebačke novinarke i književnice prvi put obilježio u njezinom stanu, zahvaljujući i Gradu koji ga je otkupio s ciljem očuvanja i njegovanja sjećanja na tu iznimnu ženu.


Gradske vijesti - 2009.