clanak False

Ruže za Međunarodni dan sestrinstva

12.05.2020.
Na obilježavanju Međunarodnog dana sestrinstva gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima je medicinske sestre KB Sveti Duh obdario ružama u znak zahvalnosti za trud i požrtvovnost koje su iskazale radeći u teškim uvjetima boreći se s pandemijom COVID-19.

Tradicionalno, Dan sestrinstva se u cijelome svijetu obilježava 12. svibnja, na rođendan Florence Nightingale, engleske bolničarke koja je podizanjem higijenskih standarda smanjila smrtnost ranjenika iz Krimskog rata 1850-ih te se zato smatra utemeljiteljicom modernog sestrinstva.

„Svjetska zdravstvena organizacija je 2020. proglasila godinom sestara i primalja. Iz osobnog iskustva boravljenja u bolnicama, u dva navrata, znam da medicinske sestre i medicinski tehničari imaju nezamjenjivu ulogu u zdravstvenome sustavu. Zahvalni smo im na nesebičnosti i požrtvovnosti!“, istaknuo je gradonačelnik Bandić.

Čestitamo svim sestrama i medicinskim tehničarima njihov dan. Oni 24 sata tijekom 365 dana u godini predano rade i skrbe o pacijentima. Ponosni smo na vas i želimo da nastavite raditi odgovorno i predano kao i dosada“, poručio je ravnatelj KB Sveti Duh Mladen Bušić.

Gradonačelnik je ruže uručio i medicinskim sestrama na glavnome ulazu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, a u večernjim satima će zagrebačke fontane zasvijetliti u čast svih sestara i tehničara.

Gradske vijesti - 2020.