clanak False

Sastanak s predstavnicima Vijeća mađarske nacionalne manjine Grada Zagreba

24.04.2018.
Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je predstavnike Vijeća mađarske nacionalne manjine grada Zagreba – predsjednika Vijeća Zoltana Balaž-Piria i tajnika Petera Sekereša, kako bi razgovarali o postavljanju biste poznatog mađarskog književnika Móra Jókaia u Zagrebu.

Predstavnicima medija je nakon sastanka gospodin Piri rekao da će se bista kroz par mjeseci postaviti u Aleji književnika na Bundeku te da je Aleja dokaz otvorenosti i multietničnosti Zagreba.

Postavljanje spomenika na Bundeku zajednički je projekt Grada Zagreba, Veleposlanstva Mađarske i Vijeća mađarske nacionalne manjine grada Zagreba. Nastavak je to dobre suradnje u okviru koje će se, nakon što je postavljen spomenik hrvatskom književniku Miroslavu Krleži u Budimpešti, i u Zagrebu postaviti spomenik slavnog mađarskog književnika.

Uz gradonačelnika, sastanku su prisustvovali Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, Silvije Novak, pročelnik Gradskog ureda za zaštitu spomenika, kulture i prirode, Tedi Lušetić, pročelnik Gradskog ureda za kulturu, Jasna Jezerčić Cvitković, pročelnica Gradskog ureda za katastar i geodetske poslove, Vesna Kusin, posebna savjetnica gradonačelnika i Elizabeta Knorr, pomoćnica pročelnika Ureda gradonačelnika.

Gradske vijesti - 2018.