clanak False

Sigurno u školu s HAK-om

05.09.2018.
Na Trgu bana Josipa Jelačića je održana prometno-edukativna akcija Sigurno u školu s HAK-om, a cilj joj je prometno educiranje i odgoj djece.    

Čast nam je da se već 50 godina održava ova akcija. Najbolji trenutak da naučimo nešto novo iz prometne kulture je upravo početak nove školske godine, a na nama odraslima je da se pridržavamo prometnih pravila i tako štitimo  najmlađe, istaknula je Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba.

Predsjednik HAK-a Slavko Tušek je naglasio kako upravo u prometu stradava najveći broj mališana pa je glavni cilj akcije da kroz igru nauče i ponove osnovna pravila ponašanja u prometu. Nadam se da će se djeca danas dobro zabaviti na poligonu, rekao je.

Osim na gradskim trgovima, akcija Sigurno u školu s HAK-om će se tijekom prve polovine rujna provoditi u osnovnim školama širom Hrvatske. Broj gradova i naselja u kojima se akcija održava se iz godine u godinu povećava, a prošle godine je održana u 161 gradu i naselju u kojima je obuhvaćeno oko 250 osnovnih i područnih škola.
 

Gradske vijesti - 2018.