clanak False

Škola skijanja u Bakačevoj

Zadnji dan škole skijanja na skijaškoj stazi u Bakačevoj, na kojoj su djeca besplatno učila skijati pod stručnim vodstvom profesionalnih instruktora. 
15.01.2017.
U ovoj priči su najzadovoljniji roditelji, bake i djedovi koji su djecu doveli na skijanje, po prvi put u povijesti, ispred Zagrebačke katedrale , rekao je gradonačelnik Milan Bandić na druženju s djecom u školi skijanja na stazi u Bakačevoj ulici. Danas je malim skijašima instruktor bio najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić, a u prvim koracima na snijegu im je pomogao i Filip Zubčić.

Zagrebački mališani, od kojih su na stazi u Bakačevoj ulici mnogi po prvi put stali na skije te se zaljubili u ovaj sport, nisu krili svoje oduševljenje. Preko tisuću ih je proteklih deset dana ovdje učilo skijati.

Podsjetimo, strmina Bakačevom ulicom, od katedrale do Manduševca je pretvorena u 160 m dugačko i 8 – 10 m široko skijalište. Povod mu je 50. obljetnica Svjetskog skijaškog kupa što se obilježavala upravo u vrijeme utrke Snow Queen Trophy u Zagrebu te se zbog sjećanje na taj događaj niz Bakačevu ulicu spustilo dvadesetak najvećih imena međunarodnog skijanja. Nakon proslave, staza u središtu grada je postala škola skijanja na kojoj su djeca pod stručnim vodstvom profesionalnih instruktora besplatno učila skijati.

Zahvalivši instruktorima i njihovim učenicima na odanosti i zalaganju, gradonačelnik je napomenuo da snijeg koji je dovezen u samo gradsko središte neće propasti jer će se još večeras prevesti na sanjkalište Cmrok koje će biti otvoreno naredna dva mjeseca.

Gradske vijesti - 2017.