clanak False

Spremnici za razvrstavanje otpada u vrtićima, školama, institucijama

Postavljanjem spremnika, jutros je u vrtiću i školi u naselju Sopnica Jelkovec započeo projekt razvrstavanja otpada u javnim gradskim objektima.
27.01.2014.


Postavljanjem prvih kompleta spremnika za odlaganje papira, stakla i plastike u vrtiću En ten Tini i OŠ Jelkovec, jutros je u zagrebačkom naselju Sopnica -Jelkovec krenuo s realizacijom projekt razvrstavanja otpada u javnim gradskim objektima. U konačnici, u 400 ustanova bit će postavljen 1671 komplet posuda koje su već nabavljene i kontinuirano će se postavljati u vrtiće, osnovne i srednje škole, učeničke domove, centre za kulturu, gradske knjižnice, galerije, muzeje i zdravstvene ustanove. 

Prve komplete spremnika za razvrstavanje korisnog otpada postavili smo u Dječjem vrtiću EnTenTini i Osnovnoj školi Jelkovec, a za otprilike mjesec dana 303 kompleta (908 spremnika) biti će postavljeno u 122 dječja vrtića – gradska, privatna i vjerska, te 158 kompleta (472 spremnika) u 131 osnovnoj školi, naglasio je gradonačelnik Bandić, dodavši da je ovaj zagrebački Projekt među prvima takve vrste u Hrvatskoj, a ujedno je preduvjet i osnova za podizanje ekološke svijesti, te ulaganje u očuvanje okoliša i bolju budućnost. 

Osim postavljanja spremnika, razvijanja pozitivnih navika u postupanju s otpadom i educiranja, Grad će pod kraj godine organizirati i natjecanje, a najbolji pojedinci i institucije, kao dodatni poticaj, dobit će nagrade, napomenuo je zagrebački gradonačelnik. 

S ciljem podizanja svijesti i poboljšanja sustava gospodarenja otpadom u Gradu, kroz program odvojenog prikupljanja otpada, koji se provodi u suradnji Grada sa Zg Holdingom (podružnicom Čistoća), u vrtićima se za najmlađe postavljaju spremnici u obliku žabe, medvjeda i delfina, kako bi bili prilagođeni njihovom uzrastu, te kroz igru upili što više pozitivnih navika za očuvanje okoliša.


Gradske vijesti - 2014.