clanak False

Stipendija Grada Zagreba za nagrađene učenike srednjih škola na međunarodnim natjecanjima

14.05.2018.

Stipendija je ustanovljena 2007./2008. školske godine. Sukladno Odluci o Stipendiji Grada Zagreba za nagrađene učenike srednjih škola na međunarodnim natjecanjima (Službeni glasnik Grada Zagreba 9/08, 22/09 i 11/18), pravo na dodjelu Stipendije ima redovni učenik srednje škole u Gradu Zagrebu, odnosno Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina u Velikoj Gorici, koji ima prebivalište u Gradu Zagrebu, a koji je na značajnom međunarodnom natjecanju u znanju osvojio pojedinačno ili ekipno prvo, drugo ili treće mjesto, odnosno dobio prvu, drugu ili treću nagradu.

 

Stipendija se dodjeljuje za školsku godinu u kojoj je rezultat postignut, a do sada je učenicima srednjih škola nagrađenim na međunarodnim natjecanjima dodijeljeno 35 stipendija.

Stipendija se isplaćuje u visini 40% prosječne neto plaće u Gradu Zagrebu za razdoblje I. – VIII. mjesec godine u kojoj je postignut rezultat za osvojeno prvo mjesto odnosno dobivenu prvu nagradu, 30% za osvojeno drugo mjesto odnosno dobivenu nagradu i 20% za osvojeno treće mjesto odnosno dobivenu nagradu.

 

Za Stipendiju Grada Zagreba za nagrađene učenike srednjih škola na međunarodnim natjecanjima Grad Zagreb u svom proračunu godišnje izdvaja 100.000,00 kuna.


Stipendije Grada Zagreba