clanak False

Stožer civilne zaštite: U Zagrebu i dalje nema novooboljelih!

12.05.2020.
„Već šesti dan u Zagrebu nema novooboljelih, a epidemiološka situacija je povoljna", započeo je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč današnju konferenciju za novinare nakon sastanka Stožera civilne zaštite grada Zagreba. „98 korisnika prošlo je trijažu, a samoizolacija je određena dvjema osobama, a na testiranje je upućeno 39 osoba.“

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar izvijestio je kako je tijekom jučerašnjeg dana u Zavodu testirano 179 osoba, odnosno ukupno 8778 do sad, a još šestero osoba je izliječeno.

Pomoćnik pročelnika za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti i stambenih objekata Dario Krnjaković kaže da je broj terenskih procjena statičara oštećenih zgrada u potresu 19.376, a jučer su pregledali 202 zgrade. Vatrogasci su imali ukupno 4823 intervencija, a GSKG je do sada obavio 1495 hitnih intervencija. Na ukupno 4148 objekta utvrđena su oštećenja dimnjaka.

Na konferenciji je rečeno i kako je i dalje u tijeku odvoz šute i građevinskog otpada nastalog tijekom sanacije posljedica potresa, a zagrebačka policija utvrdila je da je jučer bio samo jedan slučaj kršenja mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Zagrebački gradonačelnik, načelnik gradskog Stožera civilne zaštite Milan Bandić izrazio je zadovoljstvo epidemiološkom slikom u Zagrebu te uputio zahvalu svima koji su takvoj situaciji doprinijeli svojim trudom i radom – posebice medicinskim sestrama i tehničarima koji danas slave svoj dan – Međunarodni dan sestrinstva. Najavio je i kako će upravo njima u čast večeras svijetliti fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice.

Gradonačelnik Bandić uputio je molbu sugrađanima da od ponedjeljka više ne parkiraju na javnim zelenim površinama, jer će nepropisno parkirani automobili biti uklonjeni, a posebno je istaknuo kako je za građane pogođene potresom i dalje osiguran besplatan parking na označenim parkirališnim mjestima i u javnim garažama.

Gradske vijesti - 2020.