clanak False

Subota u gradu

29.09.2018.
Gradonačelnik Milan Bandić obišao je jutros gradsko središte gdje se kroz dan održavaju mnoge akcije i manifestacije.

U parku Zrinjevac gradonačelnik je otvorio Dane hrvatskih tržnica, manifestaciju koja se održava 7. godinu zaredom u organizaciji Udruge hrvatskih tržnica te uz pokroviteljstvo Grada Zagreba, a ovogodišnja tema je Plac & Piknik.
Oko 70-tak poljoprivrednih proizvođača će na ovom Sajmu domaćih proizvoda izlagati na Zrinjevcu do 16,00 sati.

Na glavnom zagrebačkom trgu održava se javnozdravstvena akcija u povodu Svjetskog dana srca koji se ove godine obiježava pod sloganom Moje srce, tvoje srce, za sva naša srca!

Za vrijeme Akcije, koja traje danas do 14,00 sati, za građane je osigurano mjerenje krvnog tlaka uz detekciju fibrilacije atrija, mjerenje indeksa tjelesne mase te savjetovanje o zdravoj prehrani i tjelesnoj aktivnosti.

Gradonačelnik je podržao i manifestacije kojima se u Zagrebu predstavljaju ostali dijelovi Lijepe naše. Na Trgu bana Jelačića se predstavlja grad Petrinja dok se na Cvjetnom Predstavlja turistička ponuda Bjelovarsko – bilogorske županije pod geslom Otkrijte nas!.Na 15 štandova Turistička zajednica BBŽ predstavlja cjelokupnu turističku ponudu toga kraja, a sve kako bi okupljene upoznali  s brojnim turističkim OPG-ovima  izletištima, bogatstvom i raznolikošću okusa jedinstvene eno-gastronomije multikulturalnog kraja.

Petrinja se već po peti puta predstavlja ovdje na glavnom zarebačkom trgu . Ideja je krenula od gradonačelnika Petrinje Dumbovića i zahvalan sam mu na tome, da i Zagrepčani mogu okusiti izvorno domaće iz toga kraja, rekao je gradonačelnik dodavši kako se Bjelovar predstavlja po treći puta u Zagrebu i kako će Zagreb uvijek izlaziti u susret ostalim gradovima Hrvatske da promoviraju svoje običaje, turizam, gastronomiju...

Na Cvjetnom trgu se u organizaciji Hrvatske lige protiv raka prodavalo cvijeće u povodu međunardonog Dana dojki &Bra Day. Riječ je o edukaciji kako sačuvati zdrave dojke, kako najbolje izliječiti oboljele te osvijestit žene o suvremenim mogućnostima rekonstrukcije ukoliko je dojka uklonjena.

Navečer se na Europskom trgu održalo Noćno vježbanje za sve u povodu Europskog tjedna sporta, a u organizaciji Sportskog saveza Grada Zagreba i Gradskog ureda za sport i mlade.
Na manifestaciji su organizirane zabavne aerobik vježbe za sve dobne uzraste, za osobe s invaliditetom i gluhe, kao i pokazne vježbe u nekim drugim sportovima.
 
Ove se godine po prvi puta održava noćno vježbanje na brojnim lokacijama u Europi, ali i u pet hrvatskih gradova pod nazivom #BeActive Night, s ciljem poticanja na redovitu tjelesnu aktivnost tijekom cijele godine.
 

Gradske vijesti - 2018.