clanak False

Subotnja događanja u gradu

02.06.2018.
36. Večernjakova biciklijada

Ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice startala je 36. Večernjakova biciklijada, koju je predvodio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Ruta duga deset kilometara vozi se od NSB-a preko Slavonske avenije do Savske ceste, pa na Vukovarsku kojom se vozi do Držićeve avenije. S Držićeve preko Mosta Mladosti vozi se do Ulice Damira Tomljanovića koja vodi do cilja na Bundek, gdje sudionike očekuje zabavni program uz glazbu, hranu i piće, a ujedno mogu razgledati Međunarodnu vrtnu izložbu Floraart.
 
2. Zagreb HD susret

Na poziv Udruge vlasnika Harleya – Ogranak Pleter, na Trgu bana Jelačića gradonačelnik Milan Bandić pridružio se 2. Zagreb HD susretu – okupljanju motorista ljubitelja Harley-Davidson motora koji se održalo u organizaciji Udruge vlasnika Harleya – Ogranak Pleter.

Po uzoru na Susrete koje organizira Harley Owners Group u čitavom svijetu, prošle godine je po prvi puta organiziran Zagreb HD Susret. Cilj susreta je upoznati sve sudionike u prometu na prisutnost motocikala i pravilima kulture vožnje.
Okupljanje ljubitelja Harley-Davidsona ima i humanitarni karakter - prikupljena sredstva od prodaje majici i prišivaka donirat će se Centru za djecu s teškoćama u razvoju Sloboština.
 
5. otvoreno natjecanje u pripremanju lovačkog gulaša

U parku Bundek, u okviru Floraarta, održalo se 5. otvoreno natjecanje u pripremanju lovačkog gulaša.
Posjetitelji su tokom dana mogu uživati u gulašu od divljači koje su tijekom jutra spremali natjecatelji, 19 lovačkih udruga s po tri člana.

Manifestaciji se pridružio i gradonačelnik Milan Bandić koji je dodijelio nagrade najboljim ekipama u kuhanju. Najbolji gulaš skuhalo je Lovačko društvo Lane iz Novog Zagreba, drugo mjesto osvojilo je Lovačko društvo Fazan iz Vrapče, a treće Lovačko društvo Prepelica iz Sesveta.

Zahvaljujem Lovačkom savezu grada Zagreb i svim lovcima. Ono sve što oni radi u prirodi čuvajući ravnotežu flore i faune je nezamjenjivo, rekao je gradonačelnik.

Svrha priredbe je upoznavanje građana grada Zagreba s djelokrugom rada lovačkih udruga koje gospodare lovištima grada Zagreba te lovačkih udruga grada Zagreba koje provode Program zaštite divljači u Parku prirode Medvednica.
 
 

Gradske vijesti - 2018.