clanak False

Subotnja događanja u gradu

13.10.2018.

Start Dječje utrke 27. Zagrebačkog maratona

Na Trgu bana Jelačića gradonačelnik Milan Bandić označio je start Dječje utrke 27. Zagrebačkog maratona.
Ovo je najljepša uvertira u sutrašnji veliki Zagrebački maraton. Hvala tatama, mamama, djedovima, bakama što su doveli djecu, rekao je gradonačelnik.
Dječja utrka se, u sklopu Zagrebačkog maratona organizira 4. godinu zaredom, a u njoj sudjeluju djeca iz dječjih vrtića i učenici osnovnih škola od 1. do 4. razreda.
 
Javnozdravstvena manifestacija Sačuvajmo zdrave dojke

U Parku Zrinjevac je održana javnozdravstvena manifestacija Sačuvajmo zdrave dojke kojom se željelo upozoriti na važnost redovnog pregleda i samopregleda dojki.

Sve dame pozivam da se jave u Nastavni zavod za javno zdravstvo Andrija Štampar i prijave se za besplatni pregled. Najbolji oblik prevencije je redovita kontrola. Rano otkriveni rak dojke smanjuje smrtnost pet puta. Brinite o svom zdravlju, naglasio je gradonačelnik Milan Bandić.

Predsjednica udruge Pogled iz novog kuta (P.I.N.K.) Nives Moric istaknula je kako bi se žene trebale početi pregledavati već s 25 godina. Žene i dalje obolijevaju, ali stopa smrtnosti je, na sreću, pala. Mi smo tu da pomognemo u prevenciji, da slavimo život i da pomognemo onim ženama koje su oboljele.

Nakon pozdravnih govora, ružičasta povorka, u organizaciji Udruge  P.I.N.K. i uz potporu Adria Medije Zagreb, krenula je do Cvjetnog trga gdje je potom održana modna revija koje su nosile oboljele članice Udruge i osobe iz javnoga i političkog života. Manifestacija se održala pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva zdravstva i gradonačelnika Grada Zagreba.
 
Obilježavanje Dana hitne pomoći

Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba obilježio je 109. rođendan te Svjetski dan oživljavanja te tom prigodom po prvi puta od svog osnutka otvorio vrata građanima grada Zagreba.
Gradonačelnik Milan Bandić, ujedno i pokrovitelj proslave, zahvalio je i čestitao svim djelatnicima Hitne pomoći koji su 24 sata, 365 dana, u funkciji i na raspolaganju sugrađanima.

Ljudski život je naše najveće blago i zato želimo pokazati građanima našu kuću i djelatnost te ih želimo podučiti kako priskočiti svojim bližnjima pomoći ako dođe do zastoja rada srca, istaknula je ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba Silvija Hunyadi-Antičević dodavši kako zagrebačka hitna godišnje obavi oko 90 000 liječničkih intervencija i preko 130 000 sanitetskog prijevoza.

U pratnji djelatnika Zavoda za hitnu medicinu, posjetitelji će moći razgledati vozila, zgradu i sve organizacijske jedinice, a u Nastavnom središtu će u organizaciji Hrvatskog društva za reanimatologiju Hrvatskoga liječničkog zbora moći naučiti kako u 3 jednostavna koraka mogu spasiti ljudski život.
 
 


Gradske vijesti - 2018.