clanak False

Subotnja događanja

13.05.2017.
Doručak s hrvatskih farmi
 
Gradonačelnik Bandić pridružio se manifestaciji  Doručak s hrvatskih farmi, gdje su se predstavili hrvatski proizvođači koji nose oznake kvalitete: mlijeko, meso, jaja s hravtskih farmi, med iz lijepe naše, te brašno i kruh hrvatskih polja kao i autohtoni proizvodi zaštićeni u Europskoj uniji.

Ne znam da li znate da su u Zagrebu proizvede milijun litara mlijeka, preko 750 tona meda i da  imamo tri zaštićene robne marke: Zagrebački sirek, Jagodu purgericu i Zagrebačku trešnju, rekao je gradonačelnik Bandić. Smatram da su domaći proizvodi najkavlitetniji i isključivo kupujem na zagrebačkim tržnicama i Dolcu kao kultnom placu svih placeva.Moja preporuka svima je da idu na tržnice i ne zaboravej tradicionalni način kupovanja.
 


 Strat 35. večernjakove biciklijade

Ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice startala je 35. Večernjakova biciklijada, a sudionike je podržao gradonačelnik Milan Bandić, ujedno i pokrovitelj.

Ruta duga devet kilmetara vozi se od NSB-a preko Slavonske avenije do Savske ceste, pa na Vukovarsku kojom se vozi do Držićeve avenije. Sa Držićeve vozi se do Ulice Damira Tomljanovića koja vodi do cilja na Bundek, gdje sudionike očekuje zabavni program uz glazbu, hranu i piće, a ujedno mogu razgledati Međunarodnu vrtnu izložbu Floraart.

Nažalost ove godine ne mogu voziti, ali mogu dati podršku onima koji promoviraju zdravi način života, rekao je gradonačelnik Bandić te dodao kako uz postojećih 450 km biciklističkih staza planiraju u sljedeće četiri godine napraviti još 200 km.

 
Sportska špica subotom
 
Na Strossmayerom trgu, Sportski savez Grada Zagreba po prvi puta organizirao je sportsko-zabavnu manifestaciju Sportska špica subotom, na kojoj su se predstavili zagrebački sportski savezi i klubovi, a namijenjen je građanima svih dobi s ciljem poticanja na bavljenje sportom, rekreaciju i kretanje.

Uz brojne legende zagrebačkog sporta, podršku mladim sportašima dao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je naglasio kako se u sportu uspijeva samo uz puno rada, truda i odricanja te dobru diciplinu.

 
4. Memorijal Marije Topić

Na ŠRC Jarun održana je sportsko-zabavna manifestacija 4. Memorijal Marije Topić, koja se održava u organizaciji Udruge invalida rada Zagreb, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.
Sudionici iz cijele Hrvatske natjecali su se u devet sportskih disciplina, a pobjednicima je nagrade uručio graonačelnik Milan Bandić.

Po završetku sporstkog dijela uslijedio je kulturno-zabvni program.
 
 
 
 

Gradske vijesti - 2017.