clanak False

Subotnja događanja u gradu

09.06.2018.
Dan nacionalnih manjina
U glazbenom paviljonu na Zrinjevcu, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je manifestaciju Dan nacionalnih manjina Grada Zagreba.
Ova manifestacija svjedoči o bogatstvu našega grada, o 18 nacionalnih manjiha koje žive i djeluju u Zagrebu i koje doprinose njegovoj kulturi, istaknuo je gradonačelnik, ujedno i pokrovitelj manifestacije.
Uz plesni i glazbeni program te degustaciju tradicionalnih jela nacionalnih kuhinja, posjetitelji imaju priliku razgledati i izložbu fotografija iz života i aktivnosti 18 nacionalnih zajednica Grada Zagreba koje su djelo nedavno preminulog fotografa i ratnog fotoreportera Tonija Hnojčika.
Manifestacija se održava desetu godinu zaredom u organizaciji Koordinacija vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba uz potporu Ureda za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava.
 
Dan Ferenščice
U povodu Dana Ferenščice, na školskom igralištu Augusta Cesarca, Vijeće mjesnog odbora organiziralo je za sve posjetitelje cjelodnevni zabavni program kojemu se pridružio i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.
 
Udomljavanje je fora
Na središnjem zagrebačkom trgu, gradonačelnik Milan Bandić pridružio se tradicionalnoj akciji Udomljavanje je fora koja se ove godine održava pod motom Najmanjima je potrebna velika ljubav.
Akciju organiziraju Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba i Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, a s ciljem udomljavanja  napuštenih životinja i popularizacije rada Skloništa.
 
93. rođendan ZOO Zagreb
U Zološkom vrtu Zagreb, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević pridružila se proslavi 93. rođendana vrta.
ZOO Zagreb je za sve posjetitelje a osobito one najmlađe pripremio bogati cjelodnevni program – edukativne kutke o sisavcima, beskralješnjacima i gmazovima, likovne radionice, edukativne igre te glazbeni program.

Gradske vijesti - 2018.