clanak False

Subotnja večernja događanja u gradu

15.06.2019.
Večer folklora Popevaju lepo tak…

U Narodnom sveučilištu Dubrava, gradonačelnik Milan Bandić pozdravio je prisutne na 12. večeri folklora Popevaju lepo tak…
Zahvalivši Kulturno-umjetničkom društvu Valentinovo i njezinim članovima na organizaciji ovog festivala i zaželjevši svim uzvanicima i publici da uživaju u bogatstvu folklorne baštine koju će prikazati, gradonačelnik je dodao „Neki elementi tradicijske kulture preživljavaju na način da postaju elementi nacionalnog identiteta. Tradicijska kultura i folklor elementi su hrvatskog  identiteta“
 
Dan Granešinskih Novaka
 
Nakon toga, gradonačelnik se na jezeru Granešina kod Grada mladih pridružio tradicionalnoj manifestaciji Dan Granešinskih Novaka.
Zahvalivši idejnim začetnicima i organizatorima, gradonačelnik je izrazio želju da ova manifestacija postane tradicionalna.
Posjetitelji su mogli sudjelovati u raznim sportskim natjecanjima,  kao što su alka u tačkama i trčanje u vrećama te uživati u zabavno-glazbenom programu i okrijepiti se besplatnom porcijom graha.
Manifestaciju organiziraju Dobrovoljno vatrogasno društvo Granešinski Novaki, Udruga umirovljenika Granešinski Novaki, Kulturno-umjetničko društvo „Ruža Prigorja“, a pokrovitelji su Vijeće gradske četvrti Gornja Dubrava te Vijeće mjesnog odbora Granešinski Novaki. s ciljem da im taj dan bude posvećen zajedništvu i prijateljstvu i kako ne bi zaboravili stare običaje.
 
Obljetnica DVD-a Hrašće

Gradonačelnik se, uz predjsenicu RH Kolindu Grabar Kitarović, kao pokrovitelj, pridružio i proslavi 75. obljetnice rada DVD-a Hrašće.
Čestitavši im veliki jubilej i naglasivši kako su oni primjer dobre organizacije, ne samo u Zagrebu, nego i Hrvatskoj, od rada s mladima, edukaciji članova svih uzrasta putem vježbi i specijalističkog obrazovanja pa sve do operativne spremnosti za sve vrste ugroza odnosno intervencija, gradonačelnik je rekao „Možete biti primjer i mnogim profesionalnim postrojbama u Hrvatskoj. Za to imaju zasluge sve generacije od osnutka do danas, a naročito sadašnje vodstvo vašeg DVD-a. Hvala i vatrogascima i vatrogaskinjama iz svih ostalih DVD-a, što ste odabrali ovaj humani poziv u kojem dobrovoljno pomažete drugima u nevolji, a često izlažući svoje živote opasnosti".
Svečanost u Hrašću okupile je nekoliko tisuća posjetitelja koje očekuje zabava do dugo u noć.
 

 

Gradske vijesti - 2019.