clanak False

Sudionici akcije Bijeli put za Novu Bilu kod gradonačelnika

Gradonačelnik Bandić primio je sudionike akcije Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu, koji su mu tom prigodom uručili knjigu Bijeli put, sivi Haag.
14.03.2014.

 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima primio je danas u Gradskoj upravi sudionike akcije Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu, koji su mu tom prigodom uručili knjigu Bijeli put, sivi Haag, autora Borislava Arapovića.


Hvala vam što ste inicirali najveću humanitarnu akciju čija povijest, kada je u pitanju hrvatski čovjek, nije tako stara koliko je burna i časna, rekao je gradonačelnik te nadodao kako je sretan što je s malim doprinosom i on mogao u njoj sudjelovati. Citirajući putopisca Zulfikara Džumhura, da na televiziji sve možemo vidjeti , na radiju sve čuti, a da u knjigama sve piše, gradonačelnik je zahvalio autoru knjige što je tu povijest ukoričio, jer uvijek će ju, kako je rekao, netko pročitati.


Uručivši knjigu gradonačelniku, zapovjednik konvoja Bijeli put Herman Vukušić prisjetio se jednog mladog čovjeka koji je iz SDP-a dopremio hranu, sendviče i piće za više od 100 radnika koji su utovarivali robu u kamione. Bio je to, glavom, današnji gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, što je autor posebno podvukao u predstavljenoj knjizi.


Knjiga Bijeli put, sivi Haag tiskana je povodom prošlogodišnje 20-obljetnice Bijelog puta, a sastoji se od četiri poglavlja. Osim memoarskog, knjiga je dokumentarnog karaktera, jer je u njoj dobar dio prikupljenih dokumenata s namjerom da povijest ostane zapisana, jer sve ono što nije zapisano s vremenom se zaboravi, rekao je autor Borislav Arapović.


Gradske vijesti - 2014.