clanak False

Sudionici međunarodnog projekta L-E-T kod gradonačelnika

04.06.2013.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je danas u Gradskoj upravi sudionike međunarodnog projekta L-E-T  Povezivanje Europe u tranziciji koje je predvodio voditelj projekta Norbert Kreuzkamp. Uz još 17 partnerskih organizacija iz sedam zemalja Europe u projektu kao partner sudjeluje Grad Zagreb - Gradski ured za gospodarstvo, rad i poduzetništvo i Gospodarsko socijalno vijeće.


Tema projekta je budućnost radne snage te utjecaj financijske i gospodarske krize na buduće strategije i suočavanja socijalnih partnera.


Ovim projektom, čiji je nositelj Sveučilište iz Tubingena, a ukupna vrijednost 380 000 eura, inovativnim pristupom radnim odnosima znatno će se povećati kvaliteta zapošljavanja i usavršavanje osoblja na regionalnoj razini, istaknuo je pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco.

Gradonačelnik je pozdravio okupljene rekavši da je posebno počašćen da u projektu sudjelujemo s prijateljskim državama: Za tri tjedna Hrvatska ulazi u EU i ovo je za nas svakako izazov koji smo očekivali i s kojim ćemo se uspješno nositi. Biti u društvu najboljih uspoređivati se s najboljima i razmjenjivati iskustva dat će nove vrijednosti i koristit će za pripremu i prijavu budućih projekata u okviru budućeg zajedničkog europskog socijalnog dijaloga.

Kako se čulo, provedba projekta je započela u listopadu 2012. Trajat će do prosinca 2013.i odvija se u tri radne skupine: zapošljavanje, migracije i socijalni dijalog.

Zahvalivši na gostoprimstvu Norbert Kreuzkamp je čestitao Hrvatskoj na ulasku u EU, naglasivši da su Europljani jako sretni što će nas imati u svojoj zajednici: Čestitam i gradonačelniku na još jednim dobivenim izborima, ali isto tako i gradu Zagrebu na odličnom izboru gradonačelnika za budućnost.

Uz gradonačelnika i pročelnika Ureda gradonačelnika sastanku su prisustvovali i Ladislav Prežigalo, pročelnik GU za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, Andrija Petrović iz Službe za europske integracije i fondove EU, te predstavnici GSV-a, HUP-a i Novog Sindikata.


Gradske vijesti - 2013.