clanak False

Sudionici projekta Comenius u Zagrebu

Gradonačelnik Bandić danas je u palači Dverce, u okviru projekta Comenius, primio učenike i nastavnike iz Njemačke, Francuske i Španjolske.
10.10.2013.


Gradonačelnik Milan Bandić danas je u gradskoj palači Dverce primio učenike i nastavnike iz Njemačke, Francuske i Španjolske koji, u okviru projekta Comenius s temom Putovanje Europom – Turistički vodič tinejdžera za tinejdžere, od 9. do 16. listopada borave u Zagrebu i Hrvatskoj na međunarodnom susretu u organizaciji Ženske opće gimnazije Družbe sestara milosrdnica s pravom javnosti. 

Zaželjevši gostima dobrodošlicu i lijepe trenutke u Zagrebu, gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što će učenici iz triju europskih zemalja upoznati ljepote Hrvatske - najmlađe članice Europske unije, te iz vlastite perspektive spoznati njene posebnosti i percipirati sličnosti i različitosti sa zemljama iz kojih dolaze, što i jest, kako je naglasio, intencija ovog kreativnog Projekta. 

Gradonačelnik Bandić također je zahvalio na trudu učenicima i ravnateljici Ženske opće gimnazije sestri Elizabeti kao domaćinima međunarodnog susreta u okviru projekta Comenius, te zaželio da svi zajedno mladenačkom snagom, znanjem i entuzijazmom nastave graditi mostove prijateljstva. 

Uz zahvalu domaćinu što je našao vremena da primi sudionike Projekta, ravnateljica Gimnazije napomenula je da će iz razmjene posjeta i međusobnog druženja učenici puno naučiti o znamenitostima, kulturnim običajima i načinu života u Njemačkoj, Francuskoj, Španjolskoj i Hrvatskoj.


Gradske vijesti - 2013.