clanak False

Susret gradonačelnika Zagreba i Praga

U sklopu Samita, prema protokolu, susreli su se gradonačelnici Zagreba i Praga, Milan Bandić i Pavel Bém koji su u prijateljskom razgovoru dogovorili tješnju suradnju dvaju gradova koja bi, trebala rezultirati potpisivanjem Sporazuma o prijateljstvu...

05.03.2009.

Na poziv gradonačelnika Grada Praga Pavela Béma, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sudjeluje na Europskom samitu regija i gradova u Pragu, koji okuplja oko 500 izabranih predstavnika regionalnih i lokalnih vlasti. Na sutrašnjoj svečanosti otvaranja Samita prisutne će, među ostalima, pozdraviti predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barosso i češki premijer, predsjednik Europskog vijeća Mirek Topolanek.

U sklopu Samita, prema protokolu, danas su se susreli gradonačelnici glavnih gradova Hrvatske i Češke, Milan Bandić i Pavel Bém, koji su u srdačnom i prijateljskom razgovoru dogovorili tješnju suradnju dvaju gradova koja bi, prema obostranoj želji, trebala rezultirati potpisivanjem Sporazuma o prijateljstvu i to, po mogućnosti, još za češkog predsjedanja EU-om. Posebna tema razgovora bila je sve snažnija uloga gradova u povezivanju država i regija.

Pozvavši kolegu iz Praga da u skorije vrijeme posjeti Zagreb, gradonačelnik Bandić je zahvalio na prilici da Zagreb svoje turističke potencijale uspješno predstavi na praškom sajmu Okusite Europu.

Osim gradonačelnika Bandića, sastanku su, sa zagrebačke strane, prisustvovali i zamjenik gradonačelnika i predsjednik Turističke zajednice Grada Zagreba Ivo Jelušić, član Poglavarstva Duško Ljuština te pročelnica GU za obrazovanje, kulturu i šport Jelena Pavičić Vukičević.

Uz gradonačelnika Béma, u ime Grada Praga na sastanku su bili i zamjenica gradonačelnika Marketa Reedova, vijećnik Milan Richter, voditelj Odbora za vanjske poslove praške skupštine Tomaš Chalupa i član Skupštine Miroslav Poche.


Gradske vijesti - 2009.