clanak False

Susret izaslanstava Grada Chongqinga i Grada Zagreba

23.10.2018.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, sastao se danas u palači Dverce s izaslanstvom kineskog Grada Chongqinga, predvođenim potpredsjednikom Narodnog kongresa Chongqinga Shen-om Jinqiang-om.

Sastanku su prisustvovali i veleposlanik NR Kine u RH Nj. E. Hu Zhaoming i ataše gđa Qin Xuan te članovi izaslanstva: Yu Tijin, zamjenik generalnog direktora Odbora za obrazovanje, znanost, kulturu i zdravstvo Narodnog kongresa, Zhan Yaqian, zamjenica generalnog direktora Ureda za međunarodne odnose Vlade Narodnog poglavarstva, Li Shangkun, zamjenik voditelja Odjela – Odbor za obrazovanje, kulturu i zdravstvo Narodnog kongresa, Li Lan, zamjenica voditelja odjela – Ured za međunarodne odnose Vlade Narodnog poglavarstva i kineski gospodarstvenici.
 
Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima sklapanja Sporazuma o prijateljstvu, kao i o mogućnostima suradnje na područjima gospodarstva, zdravstva, obrazovanja, kulture i sporta između dva grada koja su 16. lipnja 2014. u Zagrebu potpisala Pismo namjere uspostavljanja prijateljskih odnosa i suradnje.
 
Gradonačelnik Milan Bandić zaželio je gostima ugodan boravak u našem gradu te da ponesu lijepe uspomene i požele ponovno doći. Potpredsjednik Jinqiang je zahvalio gradonačelniku i njegovim suradnicima na gostoprimstvu te je istaknuo da mu je drago što se broj dolazaka i noćenja kineskih turista u Zagrebu u posljednje dvije godine udvostručio. Pozvao je delegaciju Grada Zagreba, na čelu s gradonačelnikom, da posjete Chongqing i budu gosti kineskih domaćina.  
 
Uz zagrebačkog gradonačelnika sastanku su prisustvovali: pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč, pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco, pročelnik Gradskog ureda za sport Milan Pavelić, pročelnica Gradskog ureda za kulturu Ana Lederer, pročelnica Ureda za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava Vesna Šimić, savjetnik gradonačelnika Tedi Lušetić i voditeljica Službe za međugradsku suradnju Tihana Marić.
 
 

Gradske vijesti - 2018.