clanak False

Sve je spremno za 53. Floraart

22.05.2018.
Više od 220 izlagača, nikada atraktivniji izložbeni prostor Bundeka od 300 tisuća četvornih metara, zasadit će se čak 123.310 biljaka – vrijeme je za najljepšu cvjetnu priredbu!

Bundek se ponovo pretvara u najraskošniju cvjetnu oazu. Najveći hortikulturni događaj nikad nije bio atraktivniji, najavljeno je danas u Caffe baru Sunce na zagrebačkom Bundeku. O bogatom programu najvećeg hortikulturnog događaja govorili su Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba i predsjednik Organizacijskog odbora, Igor Toljan, voditelj podružnice Zrinjevac i predsjednik Izvršnog odbora i Darko Uidl, dopredsjednik IO Floraarta.

„Floraart je zaštitni znak grada Zagreba, a to potvrđuje i činjenica da se ove godine organizira 53. put. Kada smo prije 15 godina od zapuštenog Bundeka odlučili napraviti prekrasan park, zaključili smo da je područje oko jezera idealno mjesto za Floraart. Pozivam sve naše sugrađane da nam se od ponedjeljka do nedjelje pridruže i uživaju u najvećoj cvjetnoj rapsodiji“, kazao je Milan Bandić.

„Floraart je rezultat suradnje svih podružnica Zagrebačkog holdinga i brojnih ustanova u gradu. Tradicionalno, ulaz na izložbu je besplatan, a organiziran je i besplatan razgled vlakićem. Veseli me što je iz godine u godinu Floraart sve bogatiji, imamo sve više izlagača, sve ljepši izložbeni prostor i sadimo sve veći broj biljaka. Ove smo godine zasadili više od 123 tisuće sadnica koje će i nakon izložbe oplemenjivati Bundek“, istaknuo je Igor Toljan.

Na 53. Floraartu, od 28. svibnja do 3. lipnja, uz prigodnu prodaju cvijeća i sadnica i ove godine očekuju nas zanimljiva predavanja i radionice, glazbeni program, predstave, atraktivna natjecanja poput tradicionalnog Hrvatskog kupa florista, izbora za najljepši kućni vrt na području Zagreba i Zagrebačke županije i Međunarodnog natjecanja učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća, a nagrade očekuju i izlagače koji se kandidiraju za najljepši izložbeni prostor. Najmlađi će uživati u Floragradu uz čitanje priča, dječje predstave, zabavne radionice i sadnju cvijeća.
„Na izložbi ćemo predstaviti najnovije trendove u krajobraznom uređenju, prezentirat ćemo nova idejna rješenja u uređenju vrtova i zelenih površina te u aranžiranju cvijeća, kao i novitete u biljnoj proizvodnji i vrtnoj mehanizaciji. Edukacija je jedan od temeljnih ciljeva izložbe i iznimno se trudimo prenijeti na naraštaje odgovoran odnos prema prirodi i okolišu. S ciljem senzibiliziranja javnosti i unapređenja kvalitete života omogućili smo nastup brojnih udruga, a ove godine jedan od partnera je i Zoološki vrt, dok u suradnji s Dumovcem, skloništem za nezbrinute životinje  2. lipnja organiziramo reviju pasa s ciljem njihovog udomljavanja“, kazao je Darko Uidl.
 
Izložbu u prosjeku posjeti oko od 350 tisuća ljubitelja cvijeća, a za sve ljubitelje cvijeća organizirana je besplatna autobusna od Mažuranićevog trga do Bundeka.

Više informacija: http://www.zrinjevac.hr/floraart/

Gradske vijesti - 2018.