clanak False

Svečano otvoren 53. Floraart

28.05.2018.
„Iznimno mi je drago što se Bundek 13. put pretvorio u cvjetnu rapsodiju i najljepšu vrtnu izložbu na otvorenom u Europi. Ove izložbe ne bi bilo da nije vrijednih ljudi u njezinoj organizaciji“, istaknuo je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba i predsjednik Organizacijskog odbora Floraarta, te pozvao Milku Ćustić, djelatnicu Zrinjevca s 42 godine staža da otvori 53. Floraart.

„Dugo nam već nedostaje vjere i ispravnih misli, a u ovoj cvjetnoj izložbi postoji beskrajna zaliha pozitivne energije. Kao što Zrinjevac svoju, već 125 godina dostupnu kvalitetnu uslugu oblikuje, prilagođava i usmjerava prema raznovrsnim potrebama svojih korisnika, tako i Floraart – osim što daje uvid u opis hortikulturnih vrijednosti nastoji svakom posjetitelju ponuditi upravo ono što ga zanima. Ova izložba nije prikaz zasebnih umjetničkih radova nego je veliko, cjelovito umjetničko djelo koje je Bundek pretvorilo u blistavu oazu i prostor užitka za posjetitelje“, istaknuo je Igor Toljan, voditelj podružnice Zrinjevac i predsjednik Izvršnog odbora Floraarta.

Više od 220 izlagača na 300 tisuća četvornih metara, atraktivan glazbeni program, zanimljive radionice i predstave, tradicionalna natjecanja poput Hrvatskog kupa florista, izbora za najljepši kućni vrt na području Zagreba i Zagrebačke županije i Međunarodnog natjecanja učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća, zabavni Floragrad za najmlađe, revija pasa s ciljem udomljavanja, samo su dio bogatog programa koji vas do 3. lipnja očekuje na zagrebačkom Bundeku.

Očekuje se da će ovogodišnji Floraart posjetiti više od 350 tisuća ljubitelja cvijeća. Ulazak na izložbu je besplatan, a za sve posjetitelje organizirana je besplatna autobusna linija od Mažuranićevog trga do Bundeka, te besplatan obilazak izložbe vlakićem.

Gradske vijesti - 2018.