clanak False

Svečano tradicionalno primanje povodom Dana branitelja Grada Zagreba

30.05.2018.
(Hina/www.zgareb.hr) - Povodom Dana branitelja Grada Zagreba zagrebački gradonačelnik Milan Bandić organizirao je u srijedu domjenak za branitelje, predstavnike udruga iz Domovinskog rata i goste, a dodijeljena je i medalja Grada Zagreba branitelju Zlatku Brozičeviću - Mačku za njegov dugogodišnji rad i zalaganje za branitelje kao i liječnicima zagrebačkih bolnica koji se skrbe o zdravlju branitelja. 

Na primanju u palači Dverce braniteljima Zagreba njihov dan čestitali su, između ostalih, i izaslanik predsjednice Republike Ante Deur, ministar branitelja Tomo Meved, saborski zastupnik Andrija Mikulić te načelnik Glavnog stožera general Mirko Šundov koji su istaknuli doprinos Zagreba i njegovih branitelja koji su se borili od Vukovara do Prevlake. Istaknuli su da se žrtva branitelja nikako ne smije zaboraviti.

Čestitajući zagrebačkim braniteljima njihov dan gradonačelnik Milan Bandić rekao je da mu je drago da se ovaj dan od 2007. godine obilježava kao Dan hrvatskih branitelja Grada Zagreba te da je Zagreb bio prvi u Hrvatskoj koji je to učinio.

Sve treba učiniti da se hrvatske branitelje nikada ne dovede u pitanje, nastavio je i dodao kako je sretan što se na Dan Hrvatskog sabora slavi i Dan hrvatskih branitelja. Naglasio je kako taj dan ne može biti bolje uvertira za Dan Grada Zagreba, 31. svibnja koji se slavi po zaštitnici Zagreba, Majki božjoj od Kamenitih vrata.

Rekao je da je na ovom primanju vidio puno zajedništva dodavši da želi da se to zajedništvo prelije u Sabor. Kada bismo bili barem 50 posto zajedno u miru kao što smo bili u ratu - mi bismo za 10 godina bili Njemačka, poručio je Bandić. 

 

Gradske vijesti - 2018.