clanak False

Trg opet blista nakon dočeka Vatrenih

17.07.2018.
Nakon jučerašnjeg dočeka Hrvatske nogometne reprezentacije, za vrijeme kojeg su Vatrene pozdravili preko pola milijuna navijača na zagrebačkim ulicama i trgovima, gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, provjerio je stanje urednosti i čistoće na Trgu bana Jelačića gdje se ispred glavne pozornice okupilo preko 100 tisuća obožavatelja.

Sa zadovoljstvom možemo reći da smo odradili odličan posao i za vrijeme dočeka i nakon njega. Priredili smo veličanstven doček našim dečkima koji su ispisali povijest u Rusiji. Zahvaljujem komunalnim službama što su počistili trg još tijekom noći i ujutro, zahvaljujem ljudima koji su u tako velikom broju došli na najveći doček nekog sportskog kolektiva u povijesti Hrvatske i zahvaljujem reprezentaciji i vodstvu što su usrećili i ujedinili Hrvatsku te nas učinili neizmjerno ponosnima, rekao je gradonačelnik.

Na samom trgu je bilo ukupno 460 intervencija hitne medicinske pomoći te 300 intervencija Gradskog društva Crvenoga križa, uglavnom se radilo o dehidraciji.  Osam je građana prevezeno u bolnicu dok su ostali nakon tretmana na trgu samostalno otišli svojim kućama bez većih posljedica, istaknula je pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba Ivana Portolan Pajić.
 

Gradske vijesti - 2018.