clanak False

Turistička događanja u centru grada

31.05.2017.
Besplatni razgled grada

Veseli me što će gosti našeg grada, ali i mnogi Zagrepčani vidjeti neke znamenitosti za koje dosad možda i nisu znali  – rekao je jutros gradonačelnik Milan Bandić na Trgu bana Jelačića odakle je ispratio prvu skupinu građana koja će besplatno razgledavati Donji grad i obići izložbu Šuma u Umjetničkome paviljonu.

Gradonačelnik je spomenuo da je grad u zadnje dvije godine dobio nagradu za najbolji Advent u Europi te da je nedavno, po izboru Lonely Planeta, jednog od prestižnijih svjetskih turističkih vodiča, proglašen top-turističkom destinacijom. I ja kao gradonačelnik mogu, zajedno s turističkim vodičima,  trljati ruke od zadovoljstva jer ćemo ovim nagradama privući još više turista u Zagreb.

Anđelka Vincek, predsjednica Društva turističkih vodiča Zagreba zahvalila je Gradu Zagrebu i Turističkoj zajednici grada Zagreba što su omogućili besplatne obilaske te što im  svake godine pružaju potporu za Međunarodni Dan turističkih vodiča u veljači te na današnji dan u svibnju, rekla je Anđelka Vincek i nadodala da turističkim vlakićem prva skupina kreće u obilazak i to Praškom ulicom prema Zrinjevcu, a preko Strossmayerovog trga do Umjetničkog paviljona na izložbu.

Gradonačelnik i okupljeni građani su se na besplatnu vožnju uputili starim turističkim tramvajem u kome je u povodu Dana grada Zagreba zagrebačke napjeve izvodio Puhački orkestar ZET-a.

Puštanje turističkih linija s Kaptola

Danas je započela ovogodišnja sezona vožnje panoramskim autobusom.
Gradonačelnik Bandić je jutros s Kaptola ispratio prvu skupinu koja je crvenom rutom krenula u obilazak Zagreba.

Analizirajući potrebe turista i sugrađana, uvidjeli smo da su nam potrebna još barem dva ovakva autobusa, rekao je gradonačelnik i najavio njihovo uvođenje  do kraja godine.

Atmosferu i šarm Zagreba posjetitelji mogu doživjeti iz turističkih autobusa koji voze na dvije linije – crvenoj i zelenoj. Crvena linija, dužine  12,5 kilometara sa 6 usputnih stajališta, prolazi užim središtem grada, a zelena širim područjem grada, do jezera Jarun i Bundek te parka Maksimir, uz 7 usputnih stajališta. Trasa linije je duga 32.5 km. Putnici mogu neograničeno koristiti obje linije i to s bilo kojeg stajališta tijekom 24 sata samo s jednom kupljenom kartom. Vozila su opremljena sustavom koji na osam jezika putnike upoznaje s gradskim znamenitostima. Cijena jednodnevne karte je 70 kuna, a za djecu od 7 do 18 godina 35 kuna. Djeca do 7. godine ne plaćaju kartu, uz uvjet da jedna odrasla osoba može povesti  troje djece.
 
 

Gradske vijesti - 2017.