clanak False

U gradu Zagrebu 27 novooboljelih

16.09.2020.
Predstavnici Stožera civilne zaštite Grada Zagreba izvijestili su da je u posljednja 24 sata u Zagrebu potvrđena infekcija kod 27 osoba. Među oboljelima je dvoje učenika osnovnih škola te je mjera samoizolacije posljedično tomu izrečena za 44 učenika i njihovu učiteljicu.

Zbog grupiranja djece sa simptomima suspektnim na infekciju Covid-19 u jednome je razredu srednje škole pet učenika epidemiološki obrađeno i za danas naručeno na testiranje u Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“.

Tijekom posljednja 24 sata nije bilo utvrđenih pozitivnih nalaza testiranja na SARS-CoV-2 u domovima za starije i nemoćne osobe na zagrebačkome području. U Zagrebu je trenutno 478 aktivnih slučajeva, a 1 304 osobe su u samoizolaciji.

Zamjenica gradonačelnika doc. dr. sc. Olivera Majić prisutne je informirala o aktualnome preseljenju građana čiji su domovi oštećeni u potresu u Hostel Arena. Do danas ih je preseljeno 186, a od sutra je druga faza preseljenja vezana uz prilagodbu smještenih sugrađana. Djelatnici gradskih ureda, volonteri Crvenog križa te pomoćno osoblje im stoji na raspolaganju, sve kako bi boravak našim sugrađanima bio što ugodniji, zaključila je zamjenica Majić.

Na novinarski upit zašto su plaće odgojiteljima u vrtiću kasnile, zamjenica Majić je odgovorila da je došlo do informatičko-tehničkih poteškoća te da su u međuvremenu djelatnicama plaće isplaćene. Također se uime Grada ispričala svim zaposlenicama naglašavajući da je Gradska uprava svjesna složenosti posla i tereta rada s najosjetljivijima i najmlađima u aktualnoj epidemiološkoj situaciji

Gradske vijesti - 2020.