clanak False

U protekla 24 sata 19 novooboljelih u Zagrebu

15.09.2020.
U posljednja 24 sata Zagreb bilježi 19 novooboljelih osoba pozitivnih na Covid 19, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Stožera Civilne zaštite Grada Zagreba u Gradskoj upravi. 

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 707 osoba, dok su mjere samoizolacije izrečene za njih 137, istaknula je zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar Sandra Šikić, te dodala da je od ukupnog broja novozaraženih njih osam su kontakti  s prethodno pozitivnim covid osobama, šest imaju negativnu epidemiološku anamnezu, troje su došli iz BIH, jedna osoba se vratila s godišnjeg odmora iz Vukovarsko- srijemske županije i za jednu je epidemiološka obrada u tijeku. U Zagrebu je trenutno 515 aktivnih slučajeva i 1430 aktivnih samoizolacija.

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić istaknula je da je do sada u hostel Arena useljeno 149 osoba u 80 soba. Do sutra navečer znat ćemo točan broja osoba koje će biti smještene u hostelu i tada ćemo moći napraviti razmještaj po sobama, kazala je zamjenica Majić te dodala da će na 4. katu hostela osigurati i prostorije sa policama i ormarima kako bi sobe bile što manje zatrpane stvarima.

Iz Policijske uprave Zagreb izvijestili su da u protekla 24 sata nije zabilježeno kršenje odluka Nacionalnog stožera RH, ali je zabilježeno jedno kršenje mjere samoizolacije.

Iz Komunalnog i prometnog redarstva kazali su da su redari tijekom jučerašnjeg dana prikupili 111 tone građevinskog otpada sa 83 lokacije.
 

Gradske vijesti