clanak False

U srijedu prezentacija uređenja Dubravkinog puta i Krešićevih poljana

Zbog velikog zanimanja građana i medija, Gradski ured za prostorno uređenje danas je uputio priopćenje o uređenju Dubravkinog puta i Krešićevih poljana, te najavio javnu prezentaciju za srijedu, 11. ožujka u 12 sati u Voćarskoj br.71...
09.03.2009.


Zbog velikog zanimanja građana i medija, Gradski ured za prostorno uređenje danas je uputio priopćenje o uređenju Dubravkinog puta i Krešićevih poljana te najavio javnu prezentaciju za srijedu, 11. ožujka, u 12 sati u Voćarskoj br. 71:

Vijeće Gradske četvrti Gornji Grad – Medveščak pokrenulo je inicijativu uređenja Dubravkinog puta i Krešićevih poljana. Nakon što je utvrđeno činjenično stanje o zapuštenoj šetnici i športsko-rekreacijskom centru, Grad Zagreb podržao je inicijativu uređenja.
Prema Generalnom urbanističkom planu Grada Zagreba, površina Krešićeve poljane nalazi se u športsko-rekreacijskoj namjeni – R1. Istim planom, lokalna i mjesna samouprava sudjeluju u izjašnjavanju za predmetno uređenje.

S obzirom na navedeno, u tijeku je izrada projekta uređenja športsko-rekreacijskog centra koji predviđa športske terene za rekreaciju lokalnog stanovništva, kao i svih građana Grada Zagreba. Predviđa se uređenje postojećeg malonogometnog igrališta, tenis igrališta, zatim uređenje prilazne staze te postava urbane opreme (klupe, košarice za otpad).
Također je u izradi projekt koji predviđa uređenje šetnice Dubravkinog puta sipinom, odvodnju oborinske vode bočno u kanalice i uređenje pet odmorišta uz šetnicu.

Započeli su radovi na sječi šikare te suhih i opasnih stabala u park šumi koji su označeni na inspekcijskom pregledu, koje provode „Hrvatske šume“.


U tijeku je priprema provedbe javne nabave za radove sanacije Ljetne pozornice Tuškanac, i to u postojećim gabaritima, prema matrici izvornog projekta.
Početak radova očekuje se početkom travnja 2009. godine.

Sanacija, restitucija i uređenje Ljetne pozornice Tuškanac temelji se na izvornom projektu arhitekta Kazimira Ostrogovića iz 1950. – 1957. godine. Zadržava se smještaj ljetne pozornice koju čine gledalište na padini u smjeru sjevera, bina s projekcijskim platnom, kućica za upravljanje s projektorom, pratećom adekvatnom opremom i za upravljanje rasvjetom.

Uređuje se prirodna padina prema Dubravkinom putu s dva kamena pristupna stepeništa s rukohvatima i kosom platformom za pristup osoba s invaliditetom.
Uređuje se zatečeni krajobraz i vegetacija te se izvodi adekvatna rasvjeta cjelokupnog prostora, neposredne okoline i pristupa. Površina zahvata iznosi 1.882 m2.

Vijeće Gradske četvrti Gornji Grad – Medveščak, u suradnji sa stručnim službama Gradskog poglavarstva i Hrvatskim šumama, organizirat će javnu prezentaciju uređenja Dubravkinog puta i Krešićevih poljana 11. ožujka 2009. (srijeda ), u 12.00 sati, u prostoru Voćarske br. 71.


Gradske vijesti - 2009.