clanak False

U Zagrebu 22 nova slučaja COVID-19

16.07.2020.
U Zagrebu su 22 novooboljele osobe od kojih je većina kontakt ranije oboljelih, izvijestio je danas Stožer civilne zaštite Grada Zagreba na konferenciji za medije u Gradskoj upravi. 

„Povećane su aktivnosti na razini primarne zdravstvene zaštite te je kroz domove zdravlja prošlo 204 korisnika, samoizolacija je određena za pet osoba, a 22 osobe su upućene na testiranje. Također, na 'drive in' punktovima je uzeto 165 uzoraka koji su proslijeđeni u Nastavni zavod za javno zdravstvo“, istaknuo je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.
 
Ravnatelj Zavoda Zvonimir Šostar rekao je da su jučer ukupno obavili rekordnih 480 testiranja od kojih su 22 bila pozitivna, tako da je trenutno u Zagrebu 384 aktivnih slučajeva. U samoizolaciji je 841 osoba. „U odnosu na prethodni dan, broj izliječenih je više za 21 osobu što znači da su trenutno u Zagrebu izliječene ukupno 593 osobe. Za 15 od 22 novozaraženih se sumnja na kontakte s ranije oboljelima, za jedan slučaj se sumnja na izlaganje u noćnom klubu te još jedan je nedavno stigao iz Bosne i Hercegovine“, rekao je.

Željko Renić iz Komunalnog i prometnog redarstva je istaknuo da je tijekom jučerašnjeg dana prikupljeno 151 tona građevinskog otpada s 85 lokacija.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ponovno je apelirao na disciplinu i samodisciplinu građana u pridržavanju epidemioloških mjera jer je to najbolji način preventive te je dodao da Zagreb prednjači u broju obavljenih testiranja.
 

Gradske vijesti - 2020.