clanak False

U Zagrebu jedanaest novooboljelih u proteklih 48 sati

06.08.2020.
Tijekom proteklih 48 sati u Zagrebu je zabilježeno 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pet u utorak i šest u srijedu, rečeno je danas na konferenciji za medije gradskog Stožera civilne zaštite.

„Za deset osoba su određene mjere samoizolacije, aktivnih slučajeva je 170, a u samoizolaciji se nalazi 347 ljudi.“, izvijestila je zamjenica ravnatelja u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar Sandra Šikić.

„Kroz COVID ambulante i ambulante liječnika obiteljske medicine je prošlo 148 korisnika, za četiri osobe određena je mjera samoizolacije, a njih 44-ero upućeno je na testiranje. Ukupan broj oboljelih u gradu Zagrebu je 1 238, broj preminulih je i dalje 23. U Kliničkoj bolnici Sveti Duh uzeto je 18 briseva, svi su negativni“, izvijestila je zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Željka Josipović Jelić.

Željko Renić iz Komunalnog i prometnog redarstva je rekao kako se grad i dalje čisti od građevinskog otpada, a 4. kolovoza prikupljeno je 111 tona građevinskog otpada s 56 lokacija.

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić je podsjetila da je produžen rok za prijave šteta od potresa do petka, 7. kolovoza do 12 sati. „Molimo sugrađane da prijave štete. Do sada je obrađeno i upisano 1 623 zahtijeva, još ih je 150 ostalo neobrađeno zbog preklapanja prijava koje su pristizale u različite Gradske službe", rekla je zamjenica gradonačelnika.  
 

Gradske vijesti - 2020.