clanak False

U Zagrebu šesti dan nema novozaraženih osoba

27.05.2020.
U protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar na Covid 19 testirano je 256 osoba, te šesti dan zaredom nemamo novooboljelih osoba, istaknula je na današnjoj konferenciji za novinare dr. Sandra Šikić. Do danas je testirano 12 309 osoba.

Kroz trijažne ambulante domova zdravlja jučer su prošle 54 osobe, samoizolacija ni za jednu nije određena, a petero ih je upućeno na testiranje, rekao je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

Tijekom jučerašnjeg dana statičari su pregledali 109 novih objekata pa sveukupni broj pregledanih objekata je sada 2 075, istaknuo je Dario Krnjaković iz Sektora za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti i stambenih objekata. Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba i nadalje provodi aktivnosti na terenu prema pozivima građana i redovito intervenira. Na 4 629 zgrada su evidentirana oštećenja dimnjaka. Također su u tijeku i radovi na uklanjanju materijala s oštećenih objekata na trasama tramvajskog prometa u Draškovićevoj i Vlaškoj ulici, a planiraju se radovi i u Šoštarićevoj u smjeru Mihaljevca. U tijeku je i pregled ostalih lokacija na trasama tramvajskog prometa u užem gradskom središtu u koordinaciji sa ZET-om koji radi na uspostavi tramvajskog prometa.

Željko Renić, pomoćnik pročelnika za komunalno i prometno redarstvo je istaknuo da su do danas postupali na 7 494 lokacije i da su prikupili 18 596 tona građevinskog otpada, dok su tijekom jučerašnjeg dana sa 177 lokacija prikupili 254 tone građevinskog otpada.

Na novinarski upit o otvaranju bazena i novome cjeniku ulaznica, gradonačelnik je rekao da je cijena karte za odrasle 20 kuna, a za djecu i umirovljenike 10 kuna te je dodao da su cijene 20 do 30 % niže negoli u drugim hrvatskim gradovima.

Potom je gradonačelnik kazao da nažalost zbog trenutne epidemiološke situacije neće biti uobičajene maturantske proslave, ali da će učenici organizirati proslave u svojim školama, dakako poštivajući važeće epidemiološke mjere. Bilo bi mi drago da kao i prethodnih godina možemo zajedno do Bundeka, ali nažalost to nije moguće, zaključio je gradonačelnik.
 

Gradske vijesti - 2020.