clanak False

Učenici Gimnazije Theresianum i Kantakuzina Katarina Branković kod gradonačelnika

29.05.2018.
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je danas u zgradi Gradske uprave učenike Gimnazije Theresianum iz Mainza i njihove domaćine u Hrvatskoj, učenike Srpske pravoslavne gimnazije Kantakuzina Katarina Branković iz Zagreba.

Mainz i Zagreb su gradovi prijatelji od 1967., a posebno nam je drago što se ove dvije škole povezuju i dijele znanje i iskustva, izjavio je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić. Gradonačelnik Bandić je izrazio podršku inicijativi dvaju gimnazija, a danas je pročitano pismo gradonačelnika Mainza Michaela Eblinga u kojemu i on izražava zadovoljstvo suradnjom. Neka to bude poticaj i drugim zagrebačkim školama da grade prijateljstva, razmjenjuju iskustva i još dublje povezuju Zagreb s drugim gradovima Europe, naročito gradovima prijateljima, dodao je.  

Ravnatelj Srpske pravoslavne gimnazije Slobodan Lalić je objasnio da su učenici Gimnazije, u pratnji svojih profesora i ravnatelja, već dva puta posjetili Theresianum u Mainzu, a ovo je prvi posjet učenika iz Mainza Zagrebu. Suradnja Srpske pravoslavne opće gimnazije sa školom Theresianum traje dvije godine. Ove godine smo ugostili deset učenika i njihove profesore te smo skupa obišli neke znamenitosti Hrvatske; rodnu kuću Nikole Tesle u Smiljanu, Manastir Krka, Plitvička jezera, a danas planiramo izlet na Sljeme. Uvijek ih srdačno dočekujemo kao što su oni nas srdačno dočekali u Mainzu, rekao je.
 
Zahvalivši gradonačelniku na pozivu i Srpskoj pravoslavnoj gimnaziji te građanima Hrvatske na domaćinstvu, ravnatelj Gimnazije Theresianum Rudiger Baier je naglasio da se učenici druže i razmjenjuju iskustva i izvan školskog okruženja te da dvije gimnazije planiraju nastaviti suradnju kroz provedbu zajedničkih projekata u okviru programa ERASMUS +.

Gradske vijesti - 2018.