clanak False

UNICEF-ova humanitarna utrka "Mliječna staza 2017."

30.08.2017.
U sklopu projekta osnivanja prve banke mlijeka u Hrvatskoj UNICEF 9. i 10. rujna u središtu Zagreba održat će se humanitarna utrka Mliječna staza.
 
U subotu, 9. rujna u 10 sati održat će se revijalna dječja utrka na Europskom trgu, uz brojne edukativne i zabavne sadržaje za cijelu obitelj. Odrasli trkači ondje će ujedno podizati startne brojeve za glavne utrke na pet i deset kilometara, koje će se održati u nedjelju, 10. rujna, s početkom u 18,30 sati, a start i cilj bit će na Trgu Eugena Kvaternika, najavili su organizatori na konferenciji za novinare.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo dr. sc. Vjekoslav Jeleč pružili su danas na Europskom trgu u Zagrebu podršku projektu. Gradonačelnik je pozvao građane da sudjelovanjem na utrci pomognu osnivanju banke mlijeka. 

Na utrci se očekuje 2000 sudionika, od čega 400 djece. Sve sportaše, navijače i one kojima je stalo do zdravog načina života od malih nogu na utrku je pozvao i Tomislav Zanoški, igrač KHL-a Medveščak Zagreb.

Utrka se održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

 

Grad Zagreb - prijatelj dojenja